تهیه رب آلو (موارد و خواص)

۶۲ بازديد

 رب آلوچه یکی از ادویه های خوشمزه گیلانی است که در انواع غذاهای گیلانی مانند فسنجانی استفاده می شود. از این خمیر می توان به عنوان چاشنی و ماریناد در غذاها استفاده کرد. این خمیر از انواع مختلف آلو با رنگ ها و طعم های مختلف مانند آلو سبز، آلو زرد، آلو قرمز و آلو وحشی تهیه می شود. روشی ساده و آسان برای تهیه ماکارونی آلو; می توانید از گوجه سبزی که بیش از حد پخته یا تلخ است و نمی خواهید خام بخورید رب آلو درست کنید و به عنوان چاشنی هر غذایی از آن استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه رب آلو

1 کیلوگرم آلو ساکا

1 تا 2 لیوان آب

2 قاشق چایخوری نمک

طرز تهیه رب آلوچه

سبزی ها و ساقه ها را جدا کرده، بشویید و خشک کنید. ۱ فنجان آب روی میوه ها در تابه بریزید و چند دقیقه حرارت دهید تا بجوشد. (اگر گوجه سبز آبدار و نرم است، 1 فنجان آب کافی است و اگر سفت بود، 2 لیوان آب اضافه کنید.) وقتی احساس کردید میوه شروع به وزیدن کرد، میوه از هسته نرم جدا می شود. ، با دست فشار دهید تا خمیر شود. از صافی رد کنید و فقط دانه ها را باقی بگذارید.

پوره میوه را به گلدان برگردانید. نمک را اضافه کنید و بگذارید با حرارت خیلی کم بپزد تا به غلظت دلخواه برسد و دقت کنید نسوزد. برای جلوگیری از چسبندگی باید مدام هم بزنید و شعله گاز را کم کنید. این خمیر باید آنقدر غلیظ باشد که تمام آب آن جذب شود. در غیر این صورت کپک می زند و نمی توان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد.

چند نکته برای تهیه رب گوجه فرنگی:

اگر در مرحله اول پخت خمیر سفت و سنگین بود و از صافی رد نمی شد، آب اضافه کنید.

برای پخت رب بهتر است از ظرف مسی یا استیل استفاده کنید.

وقتی رب غلیظ شد، مواظب باشید خیلی داغ است از همزن بلند استفاده کنید.

کفی که در اثر جوشیدن در قابلمه جمع می شود را با قاشق بردارید و دور بریزید.

پس از اتمام فرآیند پخت، پالپ را در یک ظرف شیشه ای تمیز با درب محکم بریزید.

خواص رب آلو

به دلیل داشتن فیبر زیاد، عملکرد روده را بهبود می بخشد. از آن می توان به عنوان ملین و برای یبوست نیز استفاده کرد.

خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهید.

به دلیل محتوای بالای ویتامین C، برای سلامت قلب و ایمنی مهم است.

پیشگیری از سرطان سینه و آنفولانزا.

هضم ایدز

به حفظ سلامت کبد و طحال کمک می کند.

به دلیل وجود پتاسیم، خستگی و انقباضات عضلانی کاهش می یابد.

به دلیل محتوای بالای اسید فولیک، برای اندازه جنین مناسب است.

استفاده از آن به سلامت پوست و مو کمک می کند.

به بدن در مبارزه با کم خونی کمک می کند.

رب آلوچه در چه غذاهایی استفاده می شود؟

رب گوجه سبز می تواند جایگزین مناسبی برای آب، آب پرتقال و آبلیمو برای غذاهای ترش باشد. با استفاده از رب آلو، غذا ترش و خوش طعم می شود. رب گوجه سبز می تواند یک غذای سالم، مفید و خوشمزه برای کودکان باشد. اگر برای مخلوط کردن آن کمی نمک و گلپر یا حتی کمی شکر اضافه کنید، بچه ها از خوردن آن لذت خواهند برد. این رب را می توان به عنوان جایگزین یا ترکیبی در غذاهای حاوی رب انار (مانند فسنجان، انار، زیتون پرورشی و ...) استفاده کرد. در زیر به طور مختصر انواع آماده سازی هایی را که می توان در آنها از رب آلوچه استفاده کرد را ارائه خواهم داد.

مرغ شکم پر و اکبر جوچه: رب آلوچه را با کمی کره آب شده مخلوط کنید تا سس درست شود. مرغ را با این سس بپوشانید تا طعم خوبی پیدا کند.

قورمه سبزی: استفاده از این ادویه به جای لیمو عمانی خورش قورمه سبزی را خوشمزه تر می کند.

خوراک مرغ: مرغ، هویج، سیب زمینی، گوجه فرنگی و رب گوجه سبز را با هم بپزید.

مرغ با سس آلو: مرغ را با پیاز سرخ کنید و با 1 قاشق غذاخوری از این رب تفت دهید تا سس به دست آید.

سس شیرین مرغ و گوشت: پیاز را سرخ کنید، انگور، انگور، آب مرغ و رب گوجه سبز را اضافه کنید.

تخم مرغ شکم پر: تخم مرغ پخته شده در فر با گردو، سبزی چوکا، سبزی حلوا، سس انار خانگی و سس آووکادو.

غذای بادمجان: گوجه فرنگی، بادمجان و پیاز را با هم تفت دهید و مقداری از این پاستا را اضافه کنید.

سبزی سرکه: به جای سرکه آب انار می توان از این رب در غذا استفاده کرد.

غذای قلب و جگر: سبزی و جگر را با پیاز، گوجه فرنگی و 1 قاشق چایخوری به این رب اضافه کنید.

سس دلمه: پیاز، پوره گوجه فرنگی را سرخ کرده و با ۱ قاشق از این پوره و آب بپوشانید.

سبزیجات را بجوشانید: پیاز، گوشت، لپه، رب گوجه فرنگی، آلو و 1 قاشق غذاخوری از این رب را تفت دهید و با هم تفت دهید.

کاسرول اسفناج آلو: گوشت، پیاز، اسفناج، رب گوجه فرنگی و 1 فنجان از این رب را با هم مخلوط کرده و بپزید.

خیار: این روغن را روی خیار بمالید و با کمی نمک بخورید

و بسیاری از غذاهای دیگر که می توانید با این رب طبخ کنید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.